نکاتی در خصوص مبایعه نامه
-
دوشنبه 1 آذر 1400
- بازدید :
1243
- تعداد آرا :
0
-
باید دقت شود که مشخصات خریدار و فروشنده زمین کاملا درست و مطابق با مدارک شناسایی طرفین درج گردد.
در صورتی که نیاز به تعویض سند و اخذ سند تکبرگی زمین باشد از همان ابتدای قرارداد از اداره ثبت محل استعلام حضوری گردد و اقدام شود.
بهتر است در قراردادهایی با مالکیت مشترک(ورثه) ، تمامی مبالغ پرداختشده در هر مرحله از قرارداد به صورت جداگانه در قالب چکهای (شخصی و یا بانکی) و با توجه به میزان سهم هر یک از شرکا یا وراث پرداخت شود و از هریک رسید بابت مبالغ پرداخت شده دریافت گردد.
در مورد زمین و یا املاکی که دارای ورثه و شریک هستند، اسامی تمامی شرکا و وراث با میزان سهمشان و مطابق با گواهی انحصار وراثت منطبق باشد، همچنین حتما گواهی مالیات بر ارث را نیز تحویل بگیرید.
توجه نمایید در مبایعه نامه حتما شماره طبقه بر اساس سند قید گردد و از لفظ شماره طبقه رؤیتی جدا پرهیز شود.
حتما به منظور جلوگیری از مشکلات احتمالی آینده شماره پارکینگ و انباری و همچنین متراژ هریک مشخص گردد و چنانچه مورد خاصی دارد در قسمت توضیحات بهطور واضح بیان گردد.
حتی المقدور متراژ دقیق زمین یا ملک مشخص گردد و در مورد زمین و یا املاکی که هنوز در حال ساخت و ساز می باشند و دارای متراژ دقیق نبوده، متراژ به صورت حدودی و مطابق جواز ساخت قید گردد و دربند توضیحات بیان گردد که اضافه و یا کمبود متراژ به چه نحوی محاسبه خواهد شد.
قید کردن نام و نام خانوادگی و تاریخ و اثرانگشت در پای امضای طرفین بسیار کارآمد است.
قرارداد را حتما در آژانس های املاک دارای جواز کسب معتبر ثبت نمایید و مطمئن شوید امضای صاحب جواز نیز در قرارداد ثبت گردد.
تاریخ تحویل ملک یا زمین دقیق بیان گردد .
سعی کنید پرداختهای خود را بهصورت چک انجام دهید و در متن چک این عبارت ذیل درج گردد و از نوشتن در وجه حامل جدا خودداری کنید:
وجه ثمن اول قرارداد:”در وجه”نام فروشنده”بابت ثمن اول مبایعهنامه شماره(شماره ثبت قرارداد) تاریخ مربوط به پلاک ثبتی شماره …”
وجه تحویل زمین یا ملک: “در وجه”نام فروشنده”بابت تحویل ملک یا زمین موضوع مبایعهنامه شماره(شماره ثبت قرارداد) تاریخ مربوط به پلاک ثبتی شماره …”
به این مقاله چه امتیازی میدهید ؟